Prijava

» »

CEOI 2017 v Ljubljani

CEOI 2017 v Ljubljani

Slo-Tech -

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani te dni poteka Srednjeevropsko tekmovanje iz računalništva in informatike CEOI 2017. Tekmovanja se letos udeležujejo dijaki iz 15 ekip in 14 držav: Avstrija, Azerbajdžan, Češka, Gruzija, Hrvaška, Izrael, Italija, Madžarska, Nemčija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Švica. Slovenija ima kot gostiteljica tekmovanja pravico do dveh ekip.

Tekmovalna dneva sta dva: v sredo in v petek, od 9h do 14h. Tekmovalci vsak tekmovalni dan rešujejo po tri algoritmične naloge, kjer se upošteva kakovost rešitve (število opravljenih testov, odvisnih od hitrosti delovanja algoritma), v primeru več enako dobrih rešitev pa zmaga tekmovalec, ki je rešitev prvi oddal. Rezultate v živo lahko za oba tekmovalna dneva spremljate prek spleta.

Podelitev nagrad najboljšim programerjem v bližnji okolici bo v petek ob 17h v Predavalnici 1. Vabljeni!

Za tiste, ki se niste udeležili kot tekmovalci, pa bi se želeli preizkusiti v reševanju nalog, bo v soboto od 14h do 19h spletno tekmovanje.

8 komentarjev
 • avatar

  sirotka ::

  Izrael, Gruzija, Azerbajdžan same naše bližnje sosede:)

 • avatar

  WhiteAngel ::

  sirotka je izjavil:

  Izrael, Gruzija, Azerbajdžan same naše bližnje sosede:)


  No, na tekmovanju ni Rusov in Kitajcev, ki so pregovorno najboljši na svetu. Trenutno vodi Poljska. Ampak tip ima indijski priimek :)

 • avatar

  DamijanD ::

  ...Srednjeevropsko...

 • avatar

  jacal ::

  Ne maramo nadarjenih dijakov, če niso iz Dupleka.

 • avatar

  WhiteAngel ::

  Za vse, ki vas zanima, v soboto od 14h-19h poteka online tekmovanje z istimi nalogami kot na CEOI 2017.

 • avatar

  Markoff ::

  jacal je izjavil:

  Ne maramo nadarjenih dijakov, če niso iz Dupleka.

  Tako kot ne "maramo" moških na ženskih tekmovanjih, 40-letnikov na študentskih igrah in ljudi brez telesnih hib na paraolimpijskih igrah. Ker ideja in namen tekmovanja pač nista takšna. Srednjeevropsko tekmovanje naj bi bilo - srednjeevropsko. Sicer naj spremeni ime v karkoli, kar se ne sliši tako omejujoče.

 • avatar

  WhiteAngel ::

  Uradni rezultati prvega tekmovalnega dne:
  https://ceoi2017.acm.si/?file=competiti...

  Prva mesta si delijo Poljaka, Gruzijca in Romun. V petek bodo naloge bolj zagonetne!

  Aja, še debata glede "srednjeevropske" olimpijade - gre za 8 stalnih članic (kopi pejst s spletne strani: Croatia, Czech Republic, Germany, Hungary, Poland, Romania, Slovak Republic and Slovenia), organizatorji pa lahko vsakič povabijo tudi poljubno število gostujočih držav, da bi bilo tekmovanje bolj atraktivno. Letos so bile to Avstrija, Azerbajdžan, Italija, Iran, Izrael, Gruzija in Švica. Iranci žal niso dobili vize :(. Mogoče naslednje leto. Avstrija pa je poslala le dva tekmovalca.