Prijava

» »

Visa onemogočila kartice izdajatelja WaveCrest, ki je ponujal polnjenje z bitcoini

Visa onemogočila kartice izdajatelja WaveCrest, ki je ponujal polnjenje z bitcoini

Slo-Tech - Uporabniki predplačniških plačnih kartic Visa, ki so jih ponujali BitPay, Cryptopay, Bitwala in drugi ter so omogočale polnitev z bitcoini in plačevanje s klasičnimi valutami, so v petek ugotovili, da so njihove kartice le še neuporaben kos plastike. Visa je namreč prekinila pogodbeno sodelovanje s podjetjem WaveCrest iz Gibraltarja, ki je za omenjene ponudnike izdajalo kartice.

Iz Vise sporočajo, da so se za preklic sodelovanja odločili zaradi dalj časa trajajočega nespoštovanja pravil WaveCresta. Ob tem dodajajo, da nimajo nič proti bitcoinu in da bodo kartice ostalih izdajateljev, ki ponujajo isto storitev - polnitev v bitcoinih, koriščenje v tradicionalni valuti - še naprej normalno delovale. Po drugi strani pa so nehale delovati tudi ostale kartice WaveCresta, ki nimajo zveze z bitcoinom. Zato so tudi BitPay, Cryptopay in Bitwala sporočili, da dogodek obžalujejo in iščejo alternativne izdajatelje kartic.

Iz WaveCresta so uporabnikom sporočili, da so njihova neporabljena sredstva na varnem in da jih bodo lahko unovčili prek ostalih kanalov, čeprav niso podrobneje razložili, kateri so ti kanali. Pričakovati je, da jim bodo omogočili izplačilo bitcoinov v druge denarnice. Prizadetih je veliko uporabnikov, saj imelo samo eno izmed podjetij, Wirex, več kot pol milijona uporabnikov s predplačniškimi bitcoinskimi karticami.

9 komentarjev
 • avatar

  Glugy ::

  Težko verjamem da to ni zarad tega ker je ponujal polnjenje z bitcoini. Nespoštovanje pravil WaveCrest je totalno preohlapno da bi me prepričal.

 • avatar

  SimplyMiha ::

  Potem bi o nemogočili tudi druge kartice, ki omogočajo polnjejnje z BC-ji.

 • avatar

  next3steps ::

  Pričakovati je, da jim bodo omogočili izplačilo bitcoinov v druge denarnice.

  Če prav razumem, je samo samo polnjenje potekalo v bitkovancih, na sami kartici jih pa ni bilo. Iz tega je slediti, da bo možen dvig denarja in ne bitcoinov.

 • avatar

  stara mama ::

  Naložil si si BTCje (in drugo) na wallet ponudnika. V skladu z aktualnim tečajem ti je ponudnik prodal sorazmerno količino BTCjev za željen znesek plačila v EUR/USD/...

  Bila je super stvar, dokler je trajala. Gor sem dal nekaj BTC, ko sem začel plačevat s tem, pa je bila vrednost že 2x in si dobil več glede na svoj vložek.
  Če je šel tečaj dol, si pač hodlal.

 • avatar

  Vrocipes ::

  Tudi Xapo Visa kartice so ukinili.

 • avatar

  SebyDiamant ::

  Bitbay ima Mastercard in super dela :)

 • avatar

  subby ::

  Kje vidiš mastercard? Jaz vidim sam opcijo vise pa še to ne dela že nekaj časa.

 • avatar

  KickinHard ::

  BitBay je Polska in uporablja Mastercard naročiš pa jo lahko samo v njihovi državi. Advcash tudi od danes naprej ne deluje mastercard prepaid (Wawecrest pogodba).

 • avatar

  IL_DIAVOLO ::

  Hehe pol pa se zivi s coinsi, ce jih ne priznavajo kot legit valuto.